Loading...
Σχετικά με εμάς 2019-06-18T17:10:11+02:00

law_6-compressor

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Οι αντιπροσωπείες Fornaro ιδρύθηκαν το 1887 στην Αθήνα και έκτοτε συνεργάζονται με εμπόρους από όλη την Ελλάδα και οίκους του εξωτερικού, υποστηρίζοντας με επιτυχία την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους.

Από γενιά σε γενιά, από τις Αντιπροσωπείες F.Fornaro του 1887 στη Fornaro Business Agency σήμερα, έχουμε συσσωρεύσει γνώση για τις αγορές μας που είναι πολύ δύσκολο να αποκτηθεί από οποιονδήποτε άλλον. Η μακρά παράδοσή μας δεν είναι μόνο απόδειξη ενός πετυχημένου παρελθόντος, αλλά και εγγύηση της δέσμευσης μας στον σκοπό μας για το μέλλον. Ένα μέλλον γεμάτο από σκληρή δουλειά, μοντέρνες ιδέες και αγάπη για το αντικείμενο που θα μας επιτρέψουν να ανταγωνιστούμε επιτυχώς στις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς.

Με μια προσέγγιση επί των πωλήσεων που έχει ως επίκεντρο τις ανάγκες του κάθε πελάτη μας ξεχωριστά και με τη δέσμευσή μας στη δημιουργία σχέσεων συνεργασίας που αντέχουν στον χρόνο, έχουμε καταξιωθεί ως απαραίτητοι συνεργάτες για εκατοντάδες εμπόρους, προσφέροντάς τους μια ευρεία γκάμα επώνυμων και υψηλής ποιότητας προϊόντων από γνωστούς κατασκευαστές και συνεχή, τοπική και προσωπική υποστήριξη στις αγορές τους και στην επίλυση των προβλημάτων τους.

Μάθετε περισσότερα για τους λόγους που Έλληνες έμποροι χονδρικής συνεργάζονται μαζί μας

Παράλληλα, συνεργαζόμαστε με οίκους του εξωτερικού, αναλαμβάνοντας την εδραίωση και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους στην Ελληνική αγορά, επιλαμβανόμενοι των τοπικών θεμάτων πωλήσεων και προώθησης και δημιουργώντας με συστηματικό τρόπο ένα ισχυρό όνομα για τα προϊόντα τους στην ελληνική αγορά.

Μάθετε περισσότερα για τους λόγους που οίκοι του εξωτερικού συνεργάζονται μαζί μας

H Fornaro Business Agency έχει σήμερα την αποκλειστική αντιπροσώπευση στην Ελλάδα άνω των 40 οίκων από όλο τον κόσμο: Ελβετία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Τσεχία, Σλοβακία και Ιαπωνία. Οι έμποροι συνεργάτες μας στην Ελλάδα μπορούν να είναι βέβαιοι ότι οι οίκοι που αντιπροσωπεύουμε παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και ότι ενδιαφέρονται για στενές και μακροχρόνιες συνεργασίες. Περισσότεροι από τους μισούς οίκους που αντιπροσωπεύουμε συνεργάζονται μαζί μας για περισσότερα από 20 χρόνια. Πολλοί είναι συνεργάτες μας για περισσότερα από 30 χρόνια, ενώ αντιπροσωπεύουμε τον οίκο MUSTAD στην Ελλάδα από το 1910.

Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες έμποροι από όλη την Ελλάδα εμπιστεύονται την Fornaro Business Agency για την επιλογή και τη συνεργασία με αξιόπιστους κατασκευαστές από όλο το κόσμο. Στον κατάλογο των πελατών μας περιλαμβάνονται οι μεγαλύτεροι έμποροι χονδρικης σε κάθε αγορά της Ελληνικής οικονομίας όπου δραστηριοποιούμαστε.

Η επιτυχής πορεία των αντιπροσωπειών Fornaro όλα αυτά τα χρόνια επιστεγάστηκε με τη πρόσφατη μετατροπή της σε νομική εταιρεία παροχής υπηρεσιών. Η στελέχωση της διοίκησης με την πέμπτη γενιά της οικογενείας, γενιά υψηλής ακαδημαϊκής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου προσφοράς και ανάπτυξης, πάντα με συναίσθηση ευθύνης της παράδοσης που οι αντιπροσωπείες Fornaro έχουν δημιουργήσει.

Γνωρίστε την ομάδα διοίκησης της Fornaro Business Agency

ΣΚΟΠΟΣ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Σκοπός μας είναι να διαθέσουμε στην Ελληνική αγορά προϊόντα υψηλής ποιότητας με ανταγωνιστικό κόστος, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Είναι αποστολή μας να μην αφήσουμε την απόσταση ή τα σύνορα να περιορίσουνε τις επιλογές των Ελλήνων καταναλωτών και επαγγελματιών.

Προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των στόχων μας, δεσμευόμαστε να:

  1. Στηριχθούμε σε μακροχρόνιους δεσμούς εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες μας
  2. Επιδεικνύουμε τον υψηλότερο δυνατό επαγγελματισμό σε όλους όσους έρχονται σε επαφή με την επιχειρηματική μας δραστηριότητα.
  3. Χρησιμοποιήσουμε τόσο την εμπειρία μας όσο και νέες τεχνικές και μεθόδους για την κατανόηση των τάσεων, των ευκαιριών αλλά και των κινδύνων των αγορών μας
  4. Επικεντρωθούμε σε προϊόντα υψηλής ποιότητας και να αυξήσουμε την προστιθέμενη αξία μας με brand building και ενέργειες marketing.
  5. Επιδιώξουμε την καινοτομία και τη χρήση τεχνολογίας σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς μας προκειμένου να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας στους συνεργάτες μας.
  6. Διατηρήσουμε μια πελατοκεντρική πολιτική που στοχεύει στην αναζήτηση των αναγκών των πελατών μας και τη συνεχή προσπάθεια για την ικανοποίησή τους.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η ιστορία ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 1887, όταν ο Ελβετός Felix H. Fornaro αφήνει το Rapperswil στο καντόνι St Gallen και έρχεται στην Ελλάδα για να ανοίξει ένα γραφείο αντιπροσωπειών με έδρα την Αθήνα.Image

Image

Ο Felix H. Fornaro ξεκίνησε αντιπροσωπεύοντας την “Comptoir des Quincailleries réunies de l’Est”, μια ένωση γαλλικών εργοστασίων που εκείνη την εποχή ήθελε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ανατολική Ευρώπη. Με τη βοήθεια των δύο γιών του, Edmond και Felix, που εργάζονταν μαζί του από το 1900, εξάπλωσε τις δραστηριότητες της ένωσης σε χώρες όπως η Τουρκία, η Ρωσία και η Ρουμανία. Επίσης υπήρξε ένας εκ των ιδρυτικών μελών (ο μόνος αλλοδαπός) του πρώτου Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα, το έτος 1902.Image

Ένας από τους δυο γιούς του, ο Edmond, ανέλαβε προσωπικά το γραφείο στην Κωνσταντινούπολη το 1910 όπου παρέμεινε μέχρι τον Οκτώβριο του 1914 οπότε και αναγκάστηκε να κλείσει το γραφείο εξαιτίας του πολέμου που μαινόταν στην Ευρώπη και να γυρίσει στην Αθήνα.

ImageΜετά τον θάνατο του Felix H. Fornaro το 1912 και οι δυο γιοί του ακολούθησαν την επιτυχημένη του πορεία. Σύστησαν την εταιρεία “F. Fornaro” και ανέπτυξαν περαιτέρω τις δραστηριότητές της διευρύνοντας τις κατηγορίες των προϊόντων που αντιπροσώπευαν. Ο Edmond F. Fornaro απεβίωσε το 1924 αφήνοντας στον Felix F. Fornaro την ευθύνη για την ανάπτυξη των αντιπροσωπειών. Μέχρι τον θάνατό του το 1940, ο Felix είχε καταφέρει να δημιουργήσει μια πολύ προσοδοφόρα επιχείρηση ενώ δημιούργησε και ανέπτυξε επίσης και άλλες εμπορικές δραστηριότητες.Image

Όταν η σύζυγος του Felix, Lilian Fornaro και ο ανηψιός του, Antoine E. Fornaro, ανέλαβαν τις αντιπροσωπείες, σύστησαν την εταιρεία “Fornaro & Co”. Ο Antoine, γιός του Edmond, εργαζόταν ήδη στο γραφείο από το 1932. Μαζί με την Lilian κατάφεραν να αντέξουν τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν κατά και αμέσως μετά τον πόλεμο και η εταιρεία εξακολούθησε να λειτουργεί. Μετά από εκείνη την περίοδο, η εταιρεία, που τώρα επικεντρωνόταν στην ελληνική αγορά, άρχισε και πάλι να ευημερεί.

Μετά τον πρώιμο θάνατο του Antoine E. Fornaro τον Ιούνιο του 1963, τις αντιπροσωπείες ανέλαβε ο γιός του, Felix Α. Fornaro, σε πολύ νεαρά ηλικία. Ξαναέδωσε την επωνυμία “F. Fornaro” και ξεκίνησε τις προσπάθειες να αυξήσει τον αριθμό των Οίκων που αντιπροσώπευε αλλά και τις πωλήσεις που πραγματοποιούνταν. Μετά από 40 χρόνια στη δουλειά, έχει προσωπικά δημιουργήσει αυτό που οι αντιπροσωπείες Fornaro είναι σήμερα.

Η Ειρήνη – Λουίζα και ο Αντώνης είναι η πέμπτη γενιά της οικογένειας Fornaro στην επιχείρηση αντιπροσωπειών. Από το 2007 την μετέτρεψαν σε εταιρική μορφή και την ονόμασαν Fornaro Business Agency.  Έχοντας φοιτήσει σε ορισμένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου και εφοδιασμένοι με επαγγελματικές ικανότητες και πολύχρονη εμπειρία σε συμπληρωματικές βιομηχανίες, είναι έτοιμοι να συνεχίσουν την παράδοση των αντιπροσωπειών Fornaro και να τις οδηγήσουν δυναμικά στον 21ο αιώνα.

Το διαβατήριο με το οποίο ο Felix H. Fornaro ταξίδευε στις χώρες του εξωτερικού προτού και αφού ίδρυσε το γραφείο αντιπροσωπειών στην Αθήνα. Εκδόθηκε το 1883.

Ένα από τα πρώτα συμβόλαια των αντιπροσωπειών Fornaro. Χρονολογείται το 1910 και αφορά τη Γερμανική χαλυβουργία EBERLE.

Φθάνοντας στην Ελλάδα, ο Felix H. Fornaro έφερε μαζί του το οικόσημο της οικογένειάς του. Το λιοντάρι συμβολίζει τη δύναμη και η κυψέλη την επιμέλεια και την εργατικότητα.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Felix A. Fornaro

Felix Fornaro
EXECUTIVE COUNSELLOR

Απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου, ο Felix στην ηλικία των 20 ετών βρισκόταν ήδη επικεφαλής των αντιπροσωπειών που του άφησε ο πατέρας του. Για σαράντα χρόνια διηύθυνε το γραφείο με δυναμισμό, αυξάνοντας συνεχώς τον αριθμό των αντιπροσωπευόμενων οίκων και το ύψος των πωλήσεων. Συνέχισε με επιτυχία την εμπορική δραστηριότητα οίκων όπως οι Husqvarna, Plodari, Sievert, και Optimus, ενώ δημιούργησε και ανέπτυξε την αγορά για ορισμένα από τα παγκοσίως γνωστά στο χώρο τους ονόματα όπως Peugeot, Bost, Corbin, Facem, Indasa, Mob, Salvador, Victorinox κ.α.. Κυρίως, κατάφερε να αποκτήσει μια απαράμιλλη φήμη υψηλού επαγγελματισμού για τον εαυτό του και την επιχείρησή του. Σήμερα βρίσκεται διακριτικά στο πλευρό των δύο παιδιών του που τον διαδέχθηκαν.

Antonios F. Fornaro

Antonios F. Fornaro
MANAGING DIRECTOR

Ο Αντώνης είναι απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Δύο χρόνια πριν αποφοιτήσει ξεκίνησε να δουλεύει για την Intracom, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στην Ελλάδα. Λίγα χρόνια αργότερα έλαβε από την Intracom πλήρη υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές σε ένα από τα καλύτερα τεχνολογικά πανεπιστήμια των ΗΠΑ, το Georgia Institute of Technology. Στις ΗΠΑ, παρακολούθησε ένα διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα για μηχανικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην Ατλάντα. Λίγο μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα πήρε προαγωγή σε Product Manager στη διεύθυνση Marketing της Intracom. Λίγα χρόνια αργότερα, οδηγούμενος από το επιχειρηματικό του πνεύμα και με κλίση στο εμπόριο, εντάχθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση. Σήμερα είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη των εμπορικών δραστηριοτήτων των συνεργατών της εταιρείας.

Irene – Louise F. Fornaro

Irene - Louise F. Fornaro
COMMERCIAL & FINANCIAL DIRECTOR

Η Ειρήνη – Λουίζα είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και του Αμερικανικού Κολεγίου με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά. Ολοκλήρωσε με  διάκριση τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο City University Business School στο Λονδίνο και εργάστηκε ως οικονομικός αναλυτής στην Colgate Palmolive Hellas και αργότερα στην Εμπορική Επιχειρηματικού Κεφαλαίου, θυγατρική της Εμπορικής Τράπεζας. Προκειμένου να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη επαγγελματική εμπειρία προτού ακολουθήσει την οικογενειακή επιχείρηση το 2002, εργάστηκε για 4 ακόμη χρόνια ως senior consultant στην Deloitte & Touche στο τμήμα Χρηματοοικονομικών Συμβούλων. Τώρα είναι επικεφαλής των εμπορικών και οικονομικών δραστηριοτήτων της εταιρείας.